3.10.2019

Ryba w jarzynach




     516 kcal

  • 120 g chudej ryby (tłustej 60 g)
  • 200 g włoszczyzny (może być mrożona)
  • 320 g ziemniaków
  • 1 ząbek czosnku
  • cebula
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • przyprawy
     Marchewkę, pietruszkę i seler zetrzeć na tarce. Por (ja nie daję) i cebulę pokroić a czosnek przepuścić przez praskę.
   Wszystkie warzywa wrzucić na patelnię z rozgrzaną oliwą, przyprawić pieprzem i odrobiną soli. Rybę oprószyć pieprzem i pokroić w kostkę, dodać do warzyw. Dusić do miękkości wszystkich składników. Podawać z ugotowanymi ziemniakami.
   Ps. Ja warzywa podlałam odrobiną wody i dodałam łyżkę przecieru pomidorowego. Wyszło niby ryba po grecku :)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz