6.09.2019

Naleśniki z musem gruszkowo-cynamonowym i czekoladą



     557 kcal
  • 1 jajko
  • 110 g (1/2 szkl.) mleka
  • 70 g (7 płaskich łyżek) mąki pełnoziarnistej
  • 1 łyżeczka oleju
  • 1 średnia gruszka (170 g)
  • 10 g czekolady gorzkiej
     Zmiksuj mleko, mąkę, olej i jajko. Dodaj ok. 1/4 szkl. wody gazowanej (nie jest to konieczne ale z wodą naleśniki są "lżejsze") i wymieszaj.  Patelnię posmaruj delikatnie olejem i wylej na nią ciasto naleśnikowe. Smaż z obu stron.
   Gruszki obierz i pokrój w drobną kostkę. Zalej niewielką ilością wrzątku, dodaj cynamon, ugotuj. Gdy będą miękkie zmiksuj.
   Na gotowe naleśniki wyłóż gruszki i zwiń. Posyp startą czekoladą.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz