514 kcal
Naleśniki (ok. 4 szt.)
- 70 g (7 płaskich łyżek) mąki pszennej (może być inna)
- 110 g (pół szkl.) mleka
- 1 łyżeczka oleju
- szczypta soli
Jeśli ciasto jest zbyt gęste, dodać wody gazowanej. Usmażyć naleśniki.
Farsz:
- 240 g papryki czerwonej
- 240 g cukinii
- 50 g pomidora
- 30 g sera feta
- przyprawy
Wszystkie warzywa pokroić w kostkę (ja pomidor sparzam i ściągam skórkę). Na patelnię wrzucić paprykę i cukinię i dusić około 5-7 minut. Po tym czasie dodać pomidora, przyprawić odrobiną soli, pieprzu i ulubionych ziół (ja dałam prowansalskie), dusić do odparowania.
Przestudzone warzywa wymieszać z pokruszonym serem. Farsz nałożyć na naleśniki i je złożyć.
Ps. Ja dałam więcej cukinii a mniej papryki, bo za nią nie przepadam :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz