23.09.2019

Curry z indyka




       527 kcal

  • 125 g mięsa z piersi indyka (może być kurczak)
  • 60 g ryżu brązowego
  • 20 g (4 płaskie łyżeczki) masła
  • przyprawy
     Ugotować ryż. Na patelni rozpuścić masło dodać sos pomidorowy oraz curry (ok. 1 łyżeczki) i imbir. Indyka pokroić w kostkę i dodać do gotującego się sosu. Dusić przez ok. 25 minut. 

     Sos pomidorowy:
  • 170 g pomidora
  • 1 ząbek czosnku
  • 30 g cebuli
  • 5 g ( niecała łyżka) oliwy z oliwek
  • przyprawy
     Cebulę i czosnek obrać, posiekać i podsmażyć na rozgrzanej oliwie. Dodać sparzony, obrany ze skórki i pokrojony w kostkę pomidor i dusić przez kilka minut.
   Przyprawić ulubionymi ziołami. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz