527 kcal
- 125 g mięsa z piersi indyka (może być kurczak)
- 60 g ryżu brązowego
- 20 g (4 płaskie łyżeczki) masła
- przyprawy
Ugotować ryż. Na patelni rozpuścić masło dodać sos pomidorowy oraz curry (ok. 1 łyżeczki) i imbir. Indyka pokroić w kostkę i dodać do gotującego się sosu. Dusić przez ok. 25 minut.
Sos pomidorowy:
- 170 g pomidora
- 1 ząbek czosnku
- 30 g cebuli
- 5 g ( niecała łyżka) oliwy z oliwek
- przyprawy
Cebulę i czosnek obrać, posiekać i podsmażyć na rozgrzanej oliwie. Dodać sparzony, obrany ze skórki i pokrojony w kostkę pomidor i dusić przez kilka minut.
Przyprawić ulubionymi ziołami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz