521 kcal
- 75 g (5 łyżek) ryżu brązowego
- 150 g ryby chudej (75 g tłustej-ja użyłam łososia)
- 110 g (1 szt.) cebuli
- 80 g jabłka
- 30 g mleka
- cytryna
- 1 łyżeczka oleju
- przyprawy
Rybę skropić sokiem z cytryny i odstawić do lodówki. W tym czasie ugotować ryż. Cebulę pokroić w cienkie plasterki, a jabłka w ósemki (wykroić gniazda nasienne).
Cebulę i jabłka udusić na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Dodać liść laurowy, curry, sól i rybę. Podlać delikatnie wodą i dusić na małym ogniu ok. 15 minut. Dodać do ryby mleko i jeszcze chwilę ogrzewać.
Wyłożyć na ugotowany ryż.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz