23.09.2019

Ryba z jabłkiem w sosie curry na ryżu



     521 kcal

  • 75 g (5 łyżek) ryżu brązowego
  • 150 g ryby chudej (75 g tłustej-ja użyłam łososia)
  • 110 g (1 szt.) cebuli
  • 80 g jabłka
  • 30 g mleka
  • cytryna
  • 1 łyżeczka oleju
  • przyprawy
     Rybę skropić sokiem z cytryny i odstawić do lodówki. W tym czasie ugotować ryż. Cebulę pokroić w cienkie plasterki, a jabłka w ósemki (wykroić gniazda nasienne). 
   Cebulę i jabłka udusić na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Dodać liść laurowy, curry, sól i rybę. Podlać delikatnie wodą i dusić na małym ogniu ok. 15 minut. Dodać do ryby mleko i jeszcze chwilę ogrzewać. 
   Wyłożyć na ugotowany ryż.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz