3.10.2019

Kurczak po meksykańsku



     526 kcal

  • 60 g piersi z kurczaka
  • 75 g brązowego ryżu
  • 20 g sera żółtego
  • 120 g papryki czerwonej
  • 120 g pomidora
  • 1 łyżka śmietany 12-18%
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka oleju
  • przyprawy
     Pokrojoną paprykę, kurczaka i cebulę smażymy przez 5 minut. Dodać pomidora obranego ze skórki i pokrojonego w kostkę. Dusić do miękkości mięsa. Przyprawić.
   Przygotować sos z chilli, startego sera i śmietany. Na talerz wyłożyć ugotowany ryż, na to kurczaka z warzywami i polać sosem.
   Ps. Ponieważ danie zabierałam do pracy, wszystko wymieszałam razem. Też było smaczne.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz