526 kcal
- 125 g fileta z kurczaka
- 90 g (3 plastry) ananasa świeżego lub z puszki
- 120 g papryki czerwonej
- 320 g ziemniaków
- przyprawy
Mięso pokroić w kostkę i przyprawić np. curry lub ziołami prowansalskimi i chilli. Ananasa i paprykę pokroić w kostkę. Wrzucić wszystko do naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200' na ok. 30 min. Ziemniaki ugotować.
Surówka z pomidorów:
- 170 g pomidora
- 1 łyżeczka szczypiorku
- cytryna
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
- przyprawy
Pomidory pokroić w plasterki, dodać szczypiorek, oliwę, pieprz i zioła prowansalskie. Skropić sokiem z cytryny i dokładnie wymieszać.
Ps. W pierwotnym przepisie było aby mięso, paprykę i ananasa pokroić w grubszą kostkę i nabić na patyk do szaszłyków i piec w piekarniku, ale ja wolałam w takiej postaci.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz